Despre noi

În August 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a luat ființă Centrul de Pelerinaj Meteora în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Prin intermediul centrului de pelerinaje, credincioșii pot opta pentru pelerinaje interne și externe, spre locuri de închinare cu încărcătură duhovnicească deosebită, precum Locurile Sfinte din Israel, Grecia, republica Moldova, Turcia, etc., precum și locuri sfinte din cuprinsul țării noastre.

Conform dicționarului dexonline.ro, prin pelerinaj se înțelege, “Călătorie la un loc (considerat sfânt sau) de mare importanță istorică ori culturală”.

Există o distincție clară între turism, turism religios și pelerinaj. Distanța dintre turismul religios și de pelerinaj a scăzut foarte mult. Atunci când componenta spirituală dispare, acesta se numește turism.

Pelerinajul nu exclude completarea cu anumite activități cum ar fi: vizitarea unor obiective culturale, activități recreaționale, cumpărături de suveniruri sau amintiri care aduc plus valoare, în conformitate cu tematica pelerinajului.

Centrul de Pelerinaj Meteora, își propune să ofere, cât mai multe programe de pelerinaj, astfel încât tot mai mulți credincioși să aibă oportunitatea de a se închina și a se încărca sufletește ori de câte ori simt această nevoie duhovnicească.