​ GRECIA Hramul Sf. loan Rusu

Perioada: 23-28.05.2024

M-rea Sf. Nectarie
Meteora
M-rea Rila

Preț 379 € (loc în cameră dublă/triplă)

Termeni de plată

30 % din prețul pachetului turistic, în 2 zile lucrătoare de la data înscrierii turistului;
30% din prețul pachetului turistic, în intervalul cuprins între ziua 3 de la data înscrierii turistului și 45 zile înainte plecării;
40% din prețul pachetului turistic, cu minimum 21 zile înainte de plecare.
Condiţii de anulare / penalizări

Anulare gratuită, dacă renunțarea se face cu 30 zile înainte de plecare;
50% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face în intervalul 30-21 zile înainte de plecare;
100% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face cu cel puțin 20 zile înainte de plecare.

Modificări de tarif:

Pentru un grup de 35-39persoane, prețul se majorează cu 15 EURO/persoană.
Pentru un grup de 30-34 persoane, prețul se majorează cu 25 EURO/persoană.
Pentru un grup de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 30 EURO/persoană.
Pentru un număr mai mic de 25 participan’i prețul se recalculează, sau pelerinajul se anulează.

De reținut:

1. Procentul aferent primei plăţi se va calcula în funcție de momenul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puţin de 15 zile înaintea plecării, pre’ul pelerinajului se va achita intregral.
2. În cazul nerespectării termenelor de plată, centrul de pelerinaj își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților menţionate în programul turistic / contract.
3. Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.
4. La circuitele cu avionul, din momentul emiterii biletului de avion, costul acestuia devine nerambursabil.

​ Itinerariu

​ Ziua 1/2 | 23/24.05.2024: Bacău – București – Sofia – M-rea Rila – Paralia Katerini (1050 km)

Întâlnire cu însoțitorul de grup la orele 20.00, in 23.05.2024 în Parcare Stadion Municipal și pornim pe ruta București – Ruse. În Bulgaria, opţional (15 euro/pers-grup minim 40 persoane) propunem vizită la Mănăstirea Rila, întemeiată în sec al 10-lea de către Sf. loan – cel la care Sf. loan de Kronstadt avea mare evlavie. Intrăm in Grecia pe la vama Kulata. Cazare hotel 3 stele în Paralia Katerini.

​ Ziua 3 | 25.05.2022: Paralia Katerini – Sfânta Paraskevi – Meteora -Nea Macri -Atena (550 km)

Mic dejun. Dimineaţa devreme plecăm spre mănăstirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox, după Muntele Athos. Prima vizită va avea loc în Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, în apropierea căruia există o mică intrare în stâncă ce duce la un izvor subteran, a cărui apă este considerată a fi tămăduitoare pentru bolile de ochi.
Plecare spre Kalambaka, oraș situat la “poalele” Meteorelor (1.100 de stânci cu forme și dimensiuni diferite), al doilea centru religios al Greciei (după Muntele Sfant Athos) și obiectiv de renume mondial, inclus în patrimoniul UNESCO. Cele 24 de mănăstiri datând din sec. XIV-XVI domină de la inălțimea stâncilor pe care sunt construite întreaga câmpie a Thessaliei, oferind o experiență unică, irepetabilă. Vizitarea Complexului Monahal, intrare (opțională), la două dintre cele 6 mănăstiri:Marele Meteor, cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la față) și Sfântul Ștefan ( 3 Euro/mănăstire/persoană).
Vizita la un Atelier/magazin de icoane din Kalambaka. În continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine ZINDROS, unde vom cunoaște tehnica picturii acestora, iar în continuare vom vizita două dintre cele șase mănăstiri existente, Sfântul Ștefan și Manastrirea Varlaam. După un popas pentru masa de prânz, ne continuăm drumul spre capitala Greciei. Pe traseu,ne îndreptăm spre Nea Makri,unde vizităm și ne închinăm la moaștele Sf. Efrem cel Nou – numit și Grabnic ajutător în toate nevoile – martirizat la 5 mai 1426 și canonizat în 2011. Ajungem in Atena. Cazare la hotel 3 stele în Atena.

​ Ziua 4 | 26.05.2024: Sfântul Nectarie Taumaturgul – Turul Atenei ( 100 km)

Mic dejun. Mergem apoi spre Pireu, cel mai mare port al Greciei – ferryboat spre Insula Aeghina, ne închinăm in Mănăstirea cu moaștele Sfântului Nectarie – Taumaturgul (vindecător de cancer și alte boli grave).
Revenim în Atena. Vom face un tur al Atenei cu autocarul și pe jos, admirând Stadionul Olimpic, Parlamentul și Piaţa Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca și piețele Omonia și Karaiskaki. În continuare, optional), vom vizita Acropole, cu ghid local, locul unde civilizația greacă antică a înflorit și un punct de reper al arhitecturii mondiale. Aici vom contempla relicvele care au rezistat timp de aproape două milenii și jumătate, inclusiv templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike și Propileele, precum și Odeonul.
Acropole, reprezentativ pentru splendoarea artei grecești clasice, își ia numele de la zeița Atena, personificarea înțelepciunii în mitologia elenă. Există o legendă conform căreia atât Atena cât și Ares au revendicat orașul, Ares oferindu-le locuitorilor un cal de război și Atena măslinul, simbol al păcii. Printre numeroasele monumente ale Atenei, Acropole se distinge ca fiind cel mai emblematic, numele său derivând din cuvintele grecești pentru „partea de sus a orașului”. Vom explora apoi pe jos celebrul cartier Plaka, trecând pe lângă Areios Pagos, primul tribunal din lume și locul unde Apostolul Pavel a vorbit atenienilor, Agora antică și forumul Roman, precum și Mitropolia. Seara, ne vom plimba prin cartierul LA PLACA. Apoi, cazare la hotel de 3 stele în Atena.

​ Ziua 5 | 27.05.2024: Atena – HRAMUL SFÂNTULUI IOAN RUSU din Evia – Kato Xenia – Paralia (570km)

Dimineaţă devreme plecăm spre Insula Evia, unde ne vom închina la moaștele Sfântului loan Rusu de Hramul Sfântului (27 Mai) în biserica cu același nume din satul Prokopi. Traversare cu ferry-boat Agiokampos-Glyfa. Ne întoarcem pe continent și ne continuăm drumul spre Paralia Katerini. Pe drum facem o scurtă oprire la Brâul Maicii Domnului la Mănăstirea Kato Xenia. Numele Mănăstirii Kato Xenia, însemnând “Străina de Jos”, provine de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ajunsă aici în mod miraculos. Icoana Maicii Domnului a fost numită “Xenia” – adică Străina – deoarece venea dintr-un loc străin. După un scurt transfer în Capadocia, Sfântul Brâu a fost adus în lerusalim, de către împăratul Teodosie cel Mare. Până în secolul al IV-lea, Brâul Maicii Domnului s-a păstrat la Ierusalim. Însă în anul 395, Arcadie, fiul împăratulu” Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brâu al Maicii Domnului la Constantinopol. În secolul al X-lea, împărăteasa Zoe, soția lui Leon cel Înțelept, în urma vindecării sale miraculoase, a brodat Brâul cu fir de aur, forma în care se păstrează și astăzi, și l-a reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie. Evenimentul reașezării Brâului în raclă este pomenit, în calendarul ortodox, la data de 31 august. Potrivit Tradiții, Apostolul Toma, nefiind prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul ei Brâu ca dovadă a învierii și înălțării ei cu trupul la cer. Acesta a fost țesut de însăși Maica Domnului din păr de camilă. Opțional, SEARA GRECEASCĂ, cu mâncăruri si băuturi tradiționale grecești și muzică tradițională grecească ( 40 euro/pers). Cazare la hotel de 3 stele în Paralia Katerini.

​ Ziua 6 | 28.05.2024:Paralia Katerini- Salonic – Bucuresti – Bacau (1050km)

Tur de oraș Salonic, pietonal și cu autocarul. Vom admira: Catedrala Sfântul Dimitrie, Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfânta Sofia la moaștele Sfântului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitană Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orașului ce datează din secolul XVI). La fel cum Franţa are Turnul Eiffel și Londra Big Ben-ul, așa și Grecia are o construcţie înaltă și renumită care se află în orașul Salonic și se numește Turnul Alb (Lefkos Pyrgo). Turnul Alb este un simbol al orașului și se află printre cele mai renumite construcții din această regiune, deși zidurile și-au pierdut de mult timp culoarea alb. În anul 1985, cu ocazia celebrării a 2300-a aniversare de când orașul Salonic a fost fondat, s-a început restaurarea simbolului regiunii. Plecăm spre casă. Sosire în Bacău seara în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat pentru transport internaţional de persoane;
• 4 nopţi cazare cu mic dejun hoteluri 3*;
• Ghid / preot din partea centrului de pelerinaj;
• Taxele de traversare cu ferryboat Pireu – Eghina – Pireu;
• Vizitele incluse in program.

Servicii neincluse

• Ferryboat Agiokampos – Glyfa 15 euro/persoană (obligatoriu);
• Taxe de intrare la obiectivele turistice și ghizii locali pentru acestea;
• Întrările la mănăstirile de la Meteora 3 Euro/persoană/mănăstire;
• Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepţia hotelurilor);
• Asigurare medicală & storno care poate fi emisa de centrul nostru de pelerinaj.
Suplimente și reduceri
• Supliment single: 135€;
• Reducere copii 2-12 ani în cameră cu 2 adulţi: 50€.

Excursii opționale

​ Seară grecească: 45€
Servicii incluse: transfer, cină
​ Mănăstirea Rila: 20€
Servicii incluse: transfer, ghid însoțitor

Informații utile

1. Pentru călătorie, pașaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni de la data returului și să conțină minim 2 pagini consecutive libere pentru viză. Se circulă și cu Carte de identitate
2. Este responsabilitatea turistului să se asigure că deține toate documentele de călătorie necesare intrării, tranzitării sau staționării pe teritoriul unei țări străine cum ar fi pașaport/carte de identitate, vize, adeverință medicală.
3. Turiștii se obligă să respecte prevederile țărilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar-administrative, referitoare la persoană sau la bagajele sale. Centrul de pelerinaj organizator nu își asumă nicio responsabilitate în cazul în care un turist nu respectă prevederile mai sus menţionate.
4. Centrul de pelerinaj nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, indiferent de motiv și nu datoreaza turistului nici o despăgubire.
5. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră. În declarația notarială se specifică și perioada pelerinajului. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care centrul de pelerinaj nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
6. Centrul de pelerinaj nu este răspunzător în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici centrul de pelerinaj, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obligă centrul de pelerinaj la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
7. Programul itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depind de centrul de pelerinaj.
8. Pe durata pelerinajelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condiţiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcţie de programul turistic. Centrul de pelerinaj nu se face răspunzător pentru nerespectarea sau întârzierea programului de pelerinaj din cauza condiţiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum, etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
9. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către pelerin direct la recepţie, asistat de însoțitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de oraș / stațiune. Aceasta se va achita de către pelerini la recepţia hotelurilor.
10. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acordă reduceri pentru al treilea adult in camera.
11. Tariful pentru excursiile opționale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. În prețul pelerinajului nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate,dacă nu este precizat altfel. Grup minim pentru realizarea excursiilor opționale este de minimum 30 plătitori.
12. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
13. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform cu diagrama de imbarcare.
14. Grup minim 40 de persoane plătitoare. Anularea pelerinajului din cauza nerealizării grupului minim implică informarea pelerinului cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea plecării.
15. Conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii însoțitori vor oferi explicaţii turiștilor doar în exteriorul obiectivelor turistice. Asistenţa ghizilor autorizați locali (acolo unde nu sunt prevazuți în program) putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

Leave a Comment