Oltenia & Ardeal

Pelerinaj 01 – 03 Iulie 2024

M-rea Tismana
M-rea Hurezi
M-rea Sâmbăta de Sus

Ziua 1.

Moinești, ora 05.00 îmbarcare în autocar și deplasarea pe traseul; Onești – Brașov – Făgăraș – Valea Oltului – M-rea Cozia (foto top) (Este situată în stațiunea balneo-climaterică Căciulata, la 3 km de Călimănești; Biserica mare a Mănăstirii Cozia, cu hramul „Sfânta Treime”, este armonios proporționată, are o ornamentație bogată și a fost construită de meșteri din Moravia, dupa modelul bisericii sârbești din Kruševac. A fost construită, din piatră albă tare, între 1387-1391, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Bătrân.)- M-rea BistrițaM-rea Hurezi (sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693. Mănăstirea Horezu a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.) – Tg. Jiu, cazare la hotel 3*,
Seara vizităm Ansamblul Brâncuși (Ansamblul sculptural al lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, cunoscut și sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, proiectat și construit de Constantin Brâncuși. Cele patru componente sculpturale — Masa tăceriiAleea scaunelorPoarta sărutului și Coloana fără sfârșit — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.).

Ziua 2.

Mic dejun, M-rea Tismana (Participăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie) (Mănăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească (Oltenia), aflat pe teritoriul orașului Tismana din județul Gorj, la 36 km de orașul Târgu-Jiu.), după prânz plecăm spre M-rea Lainici – Hațeg, cazare la hotel 3* (Hațeg/Deva).

Ziua 3.

Mic dejun, M-rea Prislop apoi ne deplasăm spre Sibiu – M-rea Sâmbăta de Sus (Mănăstirea Sâmbăta, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn cu dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.), seara ajungem acasă.

Preț: 695 lei/pers.

Prețul include:

• Transport cu autocarul;
• 2 nopți cazare cu mic dejun la hotel 3*;
• Preot însoțitor .

Prețul nu include:

• Întrările la obiectivele turistice;
• Cheltieli personale.Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

Leave a Comment