Grecia: Muntele Athos

Perioada 06 – 10 martie 2024

Ocazie unică pentru femei

Meteora
Turnul Alb – Salonic
Mitropolia Grigorie Palama

Repere din program:

M-rea Rila, Salonic, croazieră Muntele Athos, Meteora, M-rea Suroti.

Ziua 1 | 06.03. ora 04:00 parcare stadionul municipal Bacău, deplasarea spre București – Giurgiu-Ruse – Sofia – M-rea Rila – Promahonas – Kulata – Salonic. Cazare hotel 3*.

Ziua 2 | 07.03. mic dejun, începem ziua cu un tur pietonal la biserica Sf. Dumitru unde ne vom închina la moaștele Sf. Dimitrie, apoi vom merge la biserica Sfânta Sofia, Mitropolia (Sf. Grigorie Palama) , Sfânta Ecaterina, Rotonda (Sf. Gheorghe), Turnul Alb (simbolul orașului Salonic), croazieră pe mare pentru a putea admira orașul Salonic – în formă de amfiteatru -. Cazare în Salonic hotel 3*.

Ziua 3 | 08.03. mic dejun, pornim spre Kalambaka, în aproximativ 3 ore vom ajunge la Meteore, vizităm un atelier de pictură a icoanelor bizantine pe foiță de aur, apoi urcăm pentru a vizita 2 din cele 6 mănăstiri care au mai rămas, apoi coborâm pentru a lua masa de prânz; ne întoarcem prin Valea Tembi pentru a ne închina la Mucenița Paraschevi, continuăm cu un popas în frumoasa stațiune Paralia Katerini; opțional, cină festivă de 8 martie. după care, ne îndreptăm spre Salonic, Cazare hotel 3*.

Ziua 4 | 09.03. mic dejun, ne îmbarcăm în autocar și ne deplasăm la Ormos Panagias – un mic port din partea estică a Sithoniei, locul de unde ne vom imbarca pe vapor pentru croaziera în jurul muntelui Sfânt Athos.

Croaziera pe coasta sud vestică a Muntelui Athos

Se vor vedea de pe vaporaș Mănăstirile Dochiariu, Xenofont, Russikon (Sf. Pantelimon), Xiropotamu, Portul Dafni, Simonopetra, Grigoriu, Dionisiu, Sf. Pavel, Schitul Nou (Nea Skiti), Schitul Sfânta Ana (Agia Anna). Într-una din arsanale mănăstirilor de pe coastă, un părinte aghiorit va urca pe vapor cu odoare ale mănăstirii spre închinare.
Seara ne întoarcem în Salonic. Cazare hotel 3*;

Ziua 5 |10.03. mic dejun, ne luăm la revedere de la minunatul oraș Salonic și mergem la M-rea Suroti, Sofia – Giurgiu – Bacău ajungem în cursul nopții.

Preț 285 Euro/pers.

Prețul include:

• 4 nopți Cazare la hotel 3* cu mic dejun;
• Transport autocar din Bacău;
• Ghid însoțitor de grup.

Prețul nu include:

• Transportul și croaziera în jurul muntelui Athos 60 Euro, (Ocazie unică pentru femei);
• Taxa de stațiune 1.5 Euro/noapte/pers. (6 Euro);
• Excursie la complexul monahal Meteora 35 Euro/pers (include transport și taxa de intrarea la cele două mănăstiri);
• Croazieră Salonic 15 Euro/pers;
• Cina festivă de 8 martie 35 Euro/pers.

Termeni de plată

I. 30 % din prețul pachetului turistic, în 2 zile lucrătoare de la data înscrierii turistului;
II. 30% din prețul pachetului turistic, în intervalul cuprins între ziua 3 de la data înscrierii turistului și 45 zile înainte plecării;
III. 40% din prețul pachetului turistic, cu minimum 21 zile înainte de plecare.
Condiții de anulare/penalizări
IV. Anulare gratuită, dacă renunțarea se face cu 30 zile înainte de plecare;
V. 50% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face în intervalul 30-21 zile înainte de plecare;
VI. 100% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face cu cel puțin 20 zile înainte de plecare.

Grup minim: 40 persoane

Modificări de tarif:

Pentru un grup de 35-39persoane, prețul se majorează cu 15 EURO/persoană.
Pentru un grup de 30-34 persoane, prețul se majorează cu 25 EURO/persoană.
Pentru un grup de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 30 EURO/persoană.
Pentru un număr mai mic de 25 participanti prețul se recalculează, sau circuitul se anulează.

Suplimente și reduceri

• Supliment single: 60€;
• Reducere copil pana in 12 ani in camera cu 2 adulti:20€.

Informații utile

1. Pentru călătorie, este nevoie de cartea de identitate.
2. Este responsabilitatea turistului să se asigure că deține toate documentele de călătorie necesare intrării, tranzitării sau staționării pe teritoriul unei țări străine cum ar fi pașaport/carte de identitate, vize, adeverință medicală.
3. Turiștii se obligă să respecte prevederile țărilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar-administrative, referitoare la persoană sau la bagajele sale. Centrul de pelerinaj nu își asumă nicio responsabilitate în cazul în care un turist nu respectă prevederile mai sus menționate.
4. Centrul de pelerinaj nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, indiferent de motiv și nu datoreaza turistului nici o despăgubire.
5. Centrul de pelerinaj nu poartă raspundere pentru modificarea încadrării destinației între data achiziționării serviciilor turistice și datele plecării/întoarcerii din pelerinaj/circuit turistic/sejur turistic. În cazul intrării unor țări pe listele galbene sau roșii, atâta timp cât granițele sunt deschise, rămâne în vigoare contractul cu turistul.
6. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care centrul de pelerinaj nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
7. Centrul de pelerinaj nu este răspunzător în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici centrul de pelerinaj, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obligă centrul de pelerinaj la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
8. Programul itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de centrul de pelerinaj.
9. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. centrul de pelerinaj nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
10. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de oraș/staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
11. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
12. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate,dacă nu este precizat altfel.Grup minim pentru realizarea excursiilor opțională este de minimum 30 plătitori.
13. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
14. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.
15. Grup minim 40 de persoane plătitoare. Anularea excursiei din cauza nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea plecării.
16. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii însoțitori vor oferi explicații turiștilor doar în exteriorul obiectivelor turistice. Asistența ghizilor autorizați locali (acolo unde nu sunt prevazuți în program) putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.



Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

Leave a Comment