Chișinău – 3 zile

Perioada: 19 -21 ianuarie 2024

M-rea Curchi
Cramele Cricova
M-rea Căpriana

Itinerariu

Ziua 1| 19.01.2024: Bacău – Vaslui – Mănăstirea Căpriana – Cramele Cricova – Chișinău (250 km)

Îmbarcarea în autocar, din parcare Stadionul Municipal Bacău, orele 06:00 și deplasarea spre vama Albița. Primul popas âl facem la Mănăstirea Căpriana, una din cele mai vechi din țară, care devine Mănăstirea domnească în 1429, în timpul lui Alexandru cel Bun. Ștefan cel Mare, Petru Rareș și Alexandru Lăpușneanu s-au ingrijit de-a lungul timpului de această locație. Vizităm cramele Cricova – program “Business” – cu 3 tipuri de vin și gustări (durata o oră jumătate). Vinurile de colecție cu marca Cricova.
Cricova S.A. este un combinat de vinuri din orașul Cricova, Republica Moldova, fondat în 1952. Este situat la 11 km de capitala Chișinău.
Întreprinderea este deținătoare a Ordinului Republicii (2002) și a fost declarată prin lege obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova (2003)

Ne intoarcem in Chișinău, supranumit Orașul parcurilor. În drum spre hotel, tur de oraș cu autocarul pe traseul: Universitate, Statuia Ștefan cel Mare, Parcul Poporului, Tribunalul, Parlamentul. Vom străbate o parte din bulevardul central Ștefan cel Mare și Sfânt, trecând pe lângă Primăria Chișinăului, Poșta Centrală, Sala cu Orgă și Teatrul Național Mihai Eminescu. Ne înfruptăm, pe îndelete, din mâncărurile tradiționale moldovenești la unul din renumitele restaurante LA PLĂCINTE . Cazare hotel 4* Chișinău.

Ziua 2 | 20.01.2024: Chișinău (opțional Orheiul Vechi – M-rea Curchi)

Mic dejun. Timp liber la dispoziția turiștilor pentru vizite individuale sau, Optional (35 euro/persoană) – excursie Orheiul Vechi – Trebujeni – Mănăstirea Curchi. Ne îndreptăm spre Complexul muzeal ORHEIUL VECHI – cel mai important sit cultural in Basarabia, nominalizat pentru a fi inclus in patrimoniu UNESCO. unde vom face vizita satului Butuceni, și a mănăstirii săpate în piatră, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidător râul Răut și peisajul fantastic al defileului săpat de acesta în calcarele sarmatice. Servim prânzul într-o pensiune agroturistică tradițională de familie, in satul trebujeni,la pensiunea “Casa de sub stâncă” aflată în aceeași rezervație a Orheiului Vechi. Aici vom lua contact cu ospitalitatea localnicilor și vom gusta mâncare tradițională moldovenească, descoperind astfel diferențele culinare între cele două maluri ale Prutului. Ultimul obiectiv al zilei este Mănăstirea Curchi, fondată în anul 1773. La Curchi întâlnim una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Basarabia, care ne va încânta cu cele cinci biserici ale sale și ne va uimi cu povestea sa tumultoasă și transformările prin care a trecut în perioada sovietică.
După-amiază revenim în Chișinău unde vizităm magazinul fabricii de bomboane “Bucuria”. Cazare hotel 4* Chișinău.

Ziua 3| 21.01.2024: Chișinău – Bacău (250 km)

Mic dejun. Opțional, vizităm Castelul Mimi – Conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea.
Timp liber la dispoziția turiștilor pentru vizite individuale. După prânz ne deplasăm spre România. Sosire seara, în functie de formalitățile vamale.

Preț: 150 € loc în cameră dublă/triplă

Termeni de plată

I. 30 % din prețul pachetului turistic, în 2 zile lucrătoare de la data înscrierii turistului;
II. 30% din prețul pachetului turistic, în intervalul cuprins între ziua 3 de la data înscrierii turistului și 45 zile înainte plecării;
III. 40% din prețul pachetului turistic, cu minimum 21 zile înainte de plecare.
Condiții de anulare/penalizări
IV. Anulare gratuită, dacă renunțarea se face cu 30 zile înainte de plecare;
V. 50% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face în intervalul 30-21 zile înainte de plecare;
VI. 100% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face cu cel puțin 20 zile înainte de plecare.
Grup minim: 40 persoane

Modificări de tarif:

Pentru un grup de 35-39persoane, prețul se majorează cu 15 EURO/persoană.
Pentru un grup de 30-34 persoane, prețul se majorează cu 25 EURO/persoană.
Pentru un grup de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 30 EURO/persoană.
Pentru un număr mai mic de 25 participanti prețul se recalculează, sau circuitul se anulează.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat pentru transport internațional de persoane;
• 2 nopți cazare cu mic dejun hotel 4*;
• Ghid-însoțitor din partea centrului de pelerinaj.

Servicii neincluse

• Excursiile optionale;
• Transportul local: metrou sau troleibuz;
• Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea;
• Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor).

Suplimente și reduceri

• Supliment single: 60€;
• Reducere copil pana in 12 ani in camera cu 2 adulti:20€.

Excursii opționale

Castelul Mimi – Tur Iconic: 45 €;
Cramele Cricova – program „Business”: 45 €;
Orheiul Vechi cu prânz tradițional: 35 €.

Informații utile

1. Pentru călătorie, este nevoie de cartea de identitate.
2. Este responsabilitatea turistului să se asigure că deține toate documentele de călătorie necesare intrării, tranzitării sau staționării pe teritoriul unei țări străine cum ar fi pașaport/carte de identitate, vize, adeverință medicală.
3. Turiștii se obligă să respecte prevederile țărilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar-administrative, referitoare la persoană sau la bagajele sale. Centrul de pelerinaj nu își asumă nicio responsabilitate în cazul în care un turist nu respectă prevederile mai sus menționate.
4. Centrul de pelerinaj nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, indiferent de motiv și nu datoreaza turistului nici o despăgubire.
5. Centrul de pelerinaj nu poartă raspundere pentru modificarea încadrării destinației între data achiziționării serviciilor turistice și datele plecării/întoarcerii din pelerinaj/circuit turistic/sejur turistic. În cazul intrării unor țări pe listele galbene sau roșii, atâta timp cât granițele sunt deschise, rămâne în vigoare contractul cu turistul.
6. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care centrul de pelerinaj nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
7. Centrul de pelerinaj nu este răspunzător în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici centrul de pelerinaj, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obligă centrul de pelerinaj la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
8. Programul itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de centrul de pelerinaj.
9. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. centrul de pelerinaj nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
10. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de oraș/staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
11. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
12. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate,dacă nu este precizat altfel.Grup minim pentru realizarea excursiilor opțională este de minimum 30 plătitori.
13. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
14. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.
15. Grup minim 40 de persoane plătitoare. Anularea excursiei din cauza nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea plecării.
16. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii însoțitori vor oferi explicații turiștilor doar în exteriorul obiectivelor turistice. Asistența ghizilor autorizați locali (acolo unde nu sunt prevazuți în program) putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

Leave a Comment