Date de plecare: La cerere, (8 Nopti – 10 Zile)



Ziua 1/2: Ora 19.00 intalnirea grupului pentru imbarcare in parcarea stadionului municipal Bacau, si deplasarea pe traseul: Bacau – Bucuresti – Ruse – Veliko – Tarnovo – trecere prin Valea Trandafirilor – Capitan Andreevo (Bulgaria) – Kapikule (Turcia) – Edirne (fostul oras Adrianopol) – Calatorim spre Istanbul, unicul oras din lume situat pe doua continente si cel mai mare oras al Turciei dar nu si capitala acesteia. in jurul orei 11.00 ajungem in Istanbul si incepem programul de vizitare cu Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelept, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului), la Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe). Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana. Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat) și la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Cazare hotel 3*in Istanbul.
Ziua 3: Tur pietonal – se vizitează: catedrala Sfânta Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532. Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, cu mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, sabia Sf. Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inaugurată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Optional ( Croaziera cu seara turceasca pe un vapor de lux cu cina si spectacol) Cazare hotel 3* în Istanbul.
Ziua 4: Mic dejun. . Plecare catre Ankara, capitala Turciei din 1923, oras aglomerat al Turciei moderne cu muzee, obiective turistice, ruine, magazine si restaurante pentru toate gusturile, contimuam drumul spre Cappadocia unde vom ajunge in cursul serii.
Cazare si cina la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 5: Mic dejun, Cappadocia sau ,,Tinutul cailor frumosi”, zona recunoscuta pentru formatiunile geologice stranii, similare cu cele lunare, cu labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant, datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Vom vizita:Goreme, in traducere ,, Nu ne puteti vedea aici”, parcul national al Cappadociei trecut in lista monumentelor UNESCO in anul 1985, aici puteti vedea cafenele, restaurant si case de oaspeti sapate direct in formatiunile geologice pentru care este vestit parcul; Muzeul in aer liber Goreme, un complex monahal format din mai multe biserici sapate in piatra si capele acoperite cu fresce; Ortahisar, orasul situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf volcanic in care sunt sapate locuinte, o legenda spunand ca aceasta ar fi legat printr-un pasaj subteran de Castelul de piatra Isa Kalesi; Kaymakli, orasul labirint, deschis pentru turisti din anul 1964 ascunde peste 100 de tuneluri subterane, folosite astazi ca pivnite, grajduri sau zone de depozitare. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale.Cazare si cina la hotel 4* in Cappadocia
Ziua 6: Mic dejun, Opțional (40 Euro/ pers) astazi vom merge in orasul bizantin Cezareea Capadociei (astazi orasul Kayseri) a existat la inceputul mileniului I o episcopie crestina, care a fost condusa de catre Sf. Vasile cel Mare (370 – 379) ales la data de14 iunie 370 in tronul de episcop al Cezareii.
In prima zi a fiecarui an, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sf, Vasile cel Mare, episcop al Cezareei Capadociei, unul dintre cei trei Parinti capadocieni – alaturi de Grigore de Nyssa si Grigore de Nazians – cel mai important, singurul care a fost numit “cel Mare’, avand in vedere ca a fost o mare personalitate ecleziastica, aparator al invataturii crestine ortodoxe, reformator al liturghiei si parinte almonahismului rasaritean. Dupa ce ne vom inchina la moastele Sfantului, care la 1 ianuarie 379, pleaca din viata pamantească, iar la inmormantarea sa, ca un semn al aprecieriide care s-a bucurat, au fost prezenti numerosi crestini, evrei, pagani, localnici dar si straini, ne vom bucura de frumusetea orasului Kayseri cat si de maretia muntelui la poala caruia se afla ( muntele Erciyes cu altitudinea de 3917 m.)
Cazare si cina la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 7: Mic dejun, ne indreptam spre Konya, fosta capitala a imperiului Selgiuc, unde vom vizita faimoasa manastire Mevlana, locul in care a luat nastere ordinul religios al dervisilor mevleviti. Mănăstirea a fost transformata in muzeu al artelor islamice. Continuam calatoria spre Pamukkale. Pamukkale apartine patrimoniului mondial UNESCO din anul 1988. Pe langa faimoasele terase calcaroase cu apa termala, in care vizitatorii se pot chiar scalda, vom vizita si Cetatea Herapolis cu ruinele Bisericii Martirului, Sfantul Apostol Filip. Cazare şi cină la hotel 4* în Pamukkale
Ziua 8: Mic dejun. continam drumul spre Kusadasi, vizitam Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431), Casa si Izvoarele Maicii Domnului astazi biserica romano-catolica, ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină la Hotek 4* în Kuşadasi. .
Ziua 9: Mic dejun. Dimineata pornim spre Izmir – Bergama cunoscut pentru productia sa de lana, aur si covoare fine, orasul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropole si Altarul lui Zeus. Continuam catre cetatea Troia I – IX (inclusive Troia VII, cea descrisa de Homer),). Cazare la hotel 3*în Canakale.
Ziua 10: Canakale. Mic dejun. pornim spre tara, calatorind prin Bulgaria, seara tarziu ajungem acasa.
Tarif: 589 Euro/pers.
Tariful include:
• Transport cu autocar propriu clasificat international, doi soferi,
• Taxe de drum si parcari.
• 8 nopti cazare cu mic dejun si 5 cine, Hotel 3* si 4*,
• Insotitor de grup pe tot parcursul excursiei din partea agentiei .
Tariful nu include:
• Taxa TURSAB 20 euro/ pers.
• Ghizi locali 30 euro/ pers.
• Transport local in Istanbul 10 euro/ pers.
Optional:
• Croaziera pe Bosfor cu cina si spectacol 50 euro/ pers.
• Seara turceasca Dervisi in Cappadocia 50euro/ pers.
• Asigurare medicala de calatorie.
• Zbor cu Balonul (intre 200/ 300 euro/ pers. Pertul se schimba de la o zi la alta)
Supliment single: 320 euro/ pers.
Nota: tariful este calculat pentru un grup de minim 45 persoane .pentru un grup mai mic pretul se recalculeaza functie de numarul de persoane.
Pentru un grup de 39-35 persoane, prețul se majorează cu 15 EURO/ persoană;
Pentru un grup de 34-30 persoane, prețul se majorează cu 25 EURO/ persoană;
Pentru un număr mai mic de 30 participanîi prețul se recalculează, sau circuitul se anulează;
De asemenea, în cazul unui grup mai mic, Centrul de pelerinaj își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile.
Acte necesare:
Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării sau Carte de Identitate
Condıtıı de retragere:
În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.
În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.
Notă:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult insoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706