Maramureș – 3 zile

M-rea Bârsana

Cascada Cailor
Sighetu Marmației

Ziua 1
Bacău – Gura Humorului – Pasul Mestecăniș – Pasul Prislop (M-rea Prislop) – Borșa (Cascada Cailor), cazare și cină hotel/pensiune 3* zona Borșa/Bârsana/Oncești.

M-rea “Schimbarea la Faţă” – Prislop este situată la o înălţime de 1.413 metri în vârful Pasului Prislop, la graniţa dintre Maramureş şi Bucovina. Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă în 1999, iar obştea aşezământului a amenajat aici şi un monument al eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, ori dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.

Ziua 2
Mic dejun, Cavnic – M-rea Rohia – Baia Mare – Sighetu MarmațieiSăpânța, Cimitirul Vesel (foto top) – M-rea PeriCimitirul Săracilor (victimelor inchisorii comuniste) – Memorialul Durerii, cazare și cină hotel/pensiune 3* zona Borșa/Bârsana/Oncești.

M-rea “Sfânta Ana”Rohia, este un lăcaș de cult ortodox, din jud. Maramureș. Aceasta se află sub oblăduirea canonică a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Este situată în „Țara Lăpușului”, în partea de sud a județului Maramureș, la o distanță de cca. 50 km de orașul Baia Mare și 43 km de orașul Dej.

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Mănăstirea Peri Săpânța este un așezământ monahal din Transilvania, aflat pe teritoriul nordic al satului Săpânța din județul Maramureș.

Ziua 3
Mic dejun, M-rea Bârsana – Dragomirești (Muzeul Țărăncii Române) – Moisei (Monumentul Eroilor) – Vatra Dornei – M-rea AriniM-rea Petru Vodă – Bacău.

Preț: 750 Lei

Servicii incluse:

– Transport cu autocar
– 2 Nopți cazare la hotel 3*
– 2 Mic dejun
– 2 Cine

Servicii neincluse:

– Intrările la obiectivele turistice
– Telescaun
– M-rea Rohia: 50 Lei
– Cheltuieli personale.Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

Leave a Comment