Chișinău – 3 zile

 

Statuia lui Ștefan cel Mare
Castelul Mimi
M-rea Căpriana

Itinerariu

Ziua 1| 09.12.2022: Bacău – Vaslui – Mănăstirea Căpriana – Cramele Mileștii Mici – Chișinău (250 km)

Îmbarcarea în autocar, din parcare Stadionul Municipal Bacău, orele 06:00 și deplasarea spre vama Albița. Primul popas âl facem la Mănăstirea Căpriana, una din cele mai vechi din țară, care devine Mănăstirea domnească în 1429, în timpul lui Alexandru cel Bun. Ștefan cel Mare, Petru Rareș și Alexandru Lăpușneanu s-au ingrijit de-a lungul timpului de această locație. Vizităm cramele Mileștii Mici – program “Hai Noroc!” – cu 3 tipuri de vin și gustări (durata o oră jumătate). Vinurile de colecție cu marca Mileștii Mici au fost recunoscute de Guinness World Records în anul 2005 ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume si numără circa 1,5 milioane de butelii. Tot in același an este declarată de Parlamentul Republicii Moldova “Patrimoniul Cultural-Național”.
Ne intoarcem in Chișinău, supranumit Orașul parcurilor. În drum spre hotel, tur de oraș cu autocarul pe traseul: Universitate, Statuia Ștefan cel Mare, Parcul Poporului, Tribunalul, Parlamentul. Vom străbate o parte din bulevardul central Ștefan cel Mare și Sfânt, trecând pe lângă Primăria Chișinăului, Poșta Centrală, Sala cu Orgă și Teatrul Național Mihai Eminescu. Ne înfruptăm, pe îndelete, din mâncărurile tradiționale moldovenești la unul din renumitele restaurante LA PLĂCINTE . Cazare hotel Aria Chișinău.

Ziua 2 | 10.12.2022: Chișinău – Castelul Mimi – Chișinău

Mic dejun. Continuăm turul de oraș – pietonal, insoțiți de ghidul nostru. Începem pe lângă Turnul de Apă, care găzduiește Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău, îndreptându-ne spre Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. Aici vom străbate Aleea Clasicilor și vom pătrunde, trecând pe lângă statuia-simbol a domnitorului Moldovean, către Piața Marii Adunări Naționale, unde vom regăsi sediul Guvernului Republicii Moldova, Porțile Sfinte și Catedrala Nașterii Domnului. Timp liber dedicat marilor tentații de shopping: ne vom ocupa de cei de acasă, achiziționând celebrele bomboane Bucuria ori nu mai puțin renumitele coniacuri moldovenești sau alte delicatese locale. Dupa-amiază, opțional, vizităm Castelul Mimi – o locație încântătoare, inclusă în top 15 al celor mai frumoase vinării din lume. Cazare hotel Aria Chișinău.

Ziua 3| 11.12.2022: Chișinău – Bacău (250 km)

Mic dejun. Timp liber la dispoziția turiștilor pentru vizite individuale. După prânz ne deplasăm spre România. Sosire seara, în functie de formalitățile vamale.

Preț Flexi: 145 € loc în cameră dublă/triplă

Termeni de plată

I. 30 % din prețul pachetului turistic, în 2 zile lucrătoare de la data înscrierii turistului;
II. 30% din prețul pachetului turistic, în intervalul cuprins între ziua 3 de la data înscrierii turistului și 45 zile înainte plecării;
III. 40% din prețul pachetului turistic, cu minimum 21 zile înainte de plecare.

Condiții de anulare/penalizări

IV. Anulare gratuită, dacă renunțarea se face cu 30 zile înainte de plecare;
V. 50% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face în intervalul 30-21 zile înainte de plecare;
VI. 100% din prețul pachetului turistic, dacă renunțarea se face cu cel puțin 20 zile înainte de plecare.

Preț Early: 130 € loc în cameră dublă/triplă

Termeni de plată

I. 50 % din prețul pachetului turistic, în 2 zile lucrătoare de la data înscrierii turistului;
II. 50% din prețul pachetului turistic până la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (9 NOIEMBRIE 2022).

Condiții de anulare/penalizări

III. 50 % din prețul pachetului turistic, după primirea serviciilor comandate, dacă renunțarea se face până la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (9 NOIEMBRIE 2022).
IV. 100% din prețul pachetului turistic, după primirea serviciilor comandate, dacă renunțarea se face după expirarea termenului de valabilitate a ofertei (9 NOIEMBRIE 2022).

Grup minim: 30 persoane

Modificări de tarif:

Pentru un grup de 35-39persoane, prețul se majorează cu 15 EURO/persoană.
Pentru un grup de 30-34 persoane, prețul se majorează cu 25 EURO/persoană.
Pentru un grup de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 30 EURO/persoană.
Pentru un număr mai mic de 25 participanti prețul se recalculează, sau circuitul se anulează.

De reținut:
1. Procentul aferent primei plăți se va calcula în funcție de momenul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita intregral.
2. În cazul nerespectării termenelor de plată, tour-operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților menționate în programul turistic / contract.
3. Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.
4. La circuitele cu avionul, din momentul emiterii biletului de avion, costul acestuia devine nerambursabil.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat pentru transport internațional de persoane;
• 2 nopți cazare cu mic dejun hotel 3*;
• Ghid-însoțitor din partea agenției;
• Vizitarea obiectivelor turistice incluse in program.

Servicii neincluse

• Excursiile optionale;
• Transportul local: metrou sau troleibuz;
• Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea;
• Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor).

Suplimente și reduceri

• Supliment single: 60€;
• Reducere copil pana in 12 ani in camera cu 2 adulti:20€.

Excursii opționale

Castelul Mimi – Tur Iconic: 35 €
Cramele Mileștii Mici – program „HAI NOROC!”: 40 €

Informații utile

1. Pentru călătorie, pașaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni de la data returului și să conțină minim 2 pagini consecutive libere pentru viză.
2. Este responsabilitatea turistului să se asigure că deține toate documentele de călătorie necesare intrării, tranzitării sau staționării pe teritoriul unei țări străine cum ar fi pașaport/carte de identitate,vize,adeverință medicală.
3. Turiștii se obligă să respecte prevederile țărilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar-administrative, referitoare la persoană sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu își asumă nicio responsabilitate în cazul în care un turist nu respectă prevederile mai sus menționate.
4. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, indiferent de motiv și nu datoreaza turistului nici o despăgubire.
5. Agenția de turism nu poartă raspundere pentru modificarea încadrării destinației între data achiziționării serviciilor turistice și datele plecării/ întoarcerii din circuitul turistic/sejurul turistic. În cazul intrării unor țări pe listele galbene sau roșii, atâta timp cât granițele sunt deschise,rămâne în vigoare contractul cu turistul.
6. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
7. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agenția de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
8. Programul itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agenția de turism.
9. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția de turism nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
10. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de oraș / staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
11. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
12. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate,dacă nu este precizat altfel.Grup minim pentru realizarea excursiilor opțională este de minimum 30 plătitori.
13. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
14. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.
15. Grup minim 40 de persoane plătitoare. Anularea excursiei din cauza nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea plecării.
16. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie asigurare medicală pentru călătorii în străinătate/storno (cu acoperire COVID19), care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
17. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii însoțitori vor oferi explicații turiștilor doar în exteriorul obiectivelor turistice. Asistența ghizilor autorizați locali (acolo unde nu sunt prevazuți în program) putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fărăînștiințare prealabilă.Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

Leave a Comment