Israel – 6 zile

GRUP ÎNCHIS

Orar plecare/sosire:

23 Noe. București – Tel Aviv   plecare ora 19.55 / sosire 22.30
28 Noe. Tel Aviv – București    plecare ora 23.30 / sosire 02.15

23 Feb. București – Tel Aviv   plecare ora 20.00 / sosire 22.25
28 Feb. Tel Aviv – București   plecare ora 14.25 / sosire 16.50

Ziua I: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) la ora16:30, decolare conform orarului, sosire pe Aeroportul Ben Gurion conform orarului. Cazare Bethleem.

Ziua II: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe Poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).
Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Cina și cazare la Bethleem.

Ziua III: Mic dejun. Deplasare către  Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.  Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru, vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Cina și cazare la Bethleem.

Ziua IV: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. Reîntoarcere în Ierihon – privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Vizitarea locului original al Botezului, Qaser el Yehud. Cina și cazare la Bethleem.

Ziua V: Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Betleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cina si cazare la Bethleem

Ziua VI: Mic dejun.  Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii; Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, ne indreptam catre Lida (biserica sfantului Gheorghe) Tel Aviv, Yafa. Sosire la Aeroport și decolare conform orarului; sosire Aeroportul Otopeni conform orarului.

Perioade: 23-28.11.2022; 23-28.02.2023

Preț: 850 euro/pers.

Prețul include:
• Serviciile la sol – autocar, conform program, 5 nopți cazare, cameră/DBL/TRP. la Hotel 4*, mic dejun și cină, Bufet Suedez;
• Tips = 30 Euro/pers.;
• Taxi Muntele Tabor = 15 Euro/pers.;
• Taxi Sf. Sava = 10 Euro/pers.;
• Tatăl Nostru = 5 Euro/pers.;
• Ghid vorbitor de limba română în Israel;
• Biletele de avion. Toate taxele incluse,

Prețul nu include:
• Transportul până la București;
• Cheltueli personale;
• Excursii opționale.

Notă: Prețul este calculat pentru grup de minim 50 pers.

Ce trebuie sa stim despre Israel:

• Locația
Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Aceasta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul.
• Limbă vorbită
Limba oficială in Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea.
• Valută
Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.
• Vizele
Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.
• Documente de calatorie
Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Telefonie mobila
Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Israel trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut.

NOTE:
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.Informații și înscrieri:
Centrul de Pelerinaj Meteora
Capela Sf. Andrei - Arena Mall, Bacău
Tel. 0744 513 706

1 thought on “Israel – 6 zile”

  1. Bună ziua. Pelerinaj sa includă și IORDANIA și Egipt cind sar putea organiza și ce preț ar fi și nr de zile. Mulțumesc.

    Reply

Leave a Comment